CaseWare on Intune

CaseWare on Intune

Heeft jouw organisatie de stap gezet naar het lokaal werken op devices of overwegen jullie dit? Maken jullie daarnaast gebruik van CaseWare? Dan heb je te maken met een uitdaging als het gaat om het eenvoudig gebruiken van Working Papers. Daar hebben wij een oplossing voor!

Met CaseWare on Intune zijn we – als een van de weinigen in Nederland – in staat om met behulp van Microsoft Intune de SmartSync gebruikersclient te pushen naar lokale devices. Simpel gezegd betekent dit dat gebruikers vanaf dat moment direct vanaf hun werkstation toegang hebben tot Working Papers.

Daarom CaseWare on Intune

CaseWare heeft een Cloud-variant en is deze volop aan het ontwikkelen. Op dit moment is het echter nog niet mogelijk om Working Papers volledig om te zetten naar deze versie. Tot dit wel het geval is, wordt Working Papers nog gebruikt. Wel heeft CaseWare er al voor gezorgd dat dossiers uit Working Papers in de Cloud geplaatst kunnen worden. Met behulp van een SmartSync gebruikersclient waren we daarom eerder al in staat om in een VDI-omgeving de informatie uit CaseWare Cloud te synchroniseren met een remote desktop. Zo konden de dossiers vanaf elke locatie benaderd worden.

Nu zien we dat steeds meer accountantskantoren werken in de Modern Workplace, waarbij gebruikers niet meer inloggen op een virtuele desktopomgeving, maar direct gebruikmaken van programma’s die lokaal op hun device staan geïnstalleerd. Daarmee werd het gebruik van CaseWare een uitdaging. Het is namelijk geen kwestie van het eenvoudig installeren van een app op je device waarna je direct aan de slag kunt.

Het resultaat

CaseWare wordt in de nieuwe situatie niet meer via een remote desktop omgeving benaderd, maar rechtstreeks via de lokale werkplek. Dit zorgt voor een betere performance, eenvoudiger updatebeleid en meer gemak en productiviteit voor de medewerker. Een voorwaarde hiervoor is dat de CaseWare-data wordt ondergebracht in de CaseWare Cloud. Zo is het mogelijk om deze overal en altijd te benaderen via de lokale CaseWare-applicatie op de werkplek.

Beheer en updates

Naast de setup van CaseWare on Intune helpen wij ook graag met het beheer, updaten en aanpassen hiervan. Zo kunnen jullie ongestoord en zorgeloos aan de slag!

 

Advies nodig over CaseWare in jouw werkplek?

Willem Jan van der Eijk
ICT-adviseur Accountancy